WAT BESTAAT ER NU IN DE REGIO


Op deze pagina vind je enkele interessante netwerken uit onze eerstelijnszone. Dit omvat bijvoorbeld het resultaat van de twee pilootprojecten van de ZorgInformatieNetwerken, opgezet door ELZ Kempenland zelf. Máár het bevat ook initiatieven die werden opgezet door een andere organisatie of lokaal bestuur en die ELZ Kempenland enkel opvolgt vanuit de zijlijn. 


ZorgInformatieNetwerk Vosselaar

Vanaf 2024 organiseert het lokaal bestuur jaarlijks middagontmoetingen. Hier kunnen alle eerstelijnszorg- en welzijnsactoren uit Vosselaar aansluiten voor uitwisseling over de verschillende beroepsgroepen heen. Op deze ontmoeting is er ook ruimte voor toelichting door iemand van een organisatie, project,… indien dit gewenst is.

 

Het lokaal bestuur blijft ook jaarlijks een ontmoetings- en uitwisselingsmoment (beroepsspecifiek) organiseren voor de huisartsen en thuisverpleegkundigen.

 

De regie van deze initiatieven ligt vanaf 2024 volledig bij het lokaal bestuur Vosselaar.

 

Wens je meer info over deze verdere werking? Die vind je hieronder:

 

De geschiedenis over het ZorgInformatieNetwerk in Vosselaar vind je hier.

 

 

ZorgInformatieNetwerk Hoogstraten

Vanaf 2024 organiseert het lokaal bestuur Hoogstraten jaarlijks een ZorgInformatieNetwerk voor eerstelijnszorg- en welzijnsactoren. Op het event is er ruimte voor een spreker die een interessant en actueel thema toelicht, maar ook voor uitwisseling.

 

Ook blijft het ‘aanmeldformulier welzijnsknooppunt’ bestaan. Via dit aanmeldformulier kunnen professionele zorg- of hulpverleners cliënten aanmelden bij het welzijnsknooppunt van Stad Hoogstraten. De mensen achter het welzijnsknooppunt gaan vervolgens de hulpvraag bekijken en een oplossing proberen aan te reiken aan cliënt en/of hulpverlener.

 

Wens je meer info over deze verdere werking? Die vind je hieronder:

 

De geschiedenis over het ZorgInformatieNetwerk in Hoogstraten vind je hier.Netwerk Eerstelijn Oud-Turnhout

"Organisatienetwerken verbinden en delen informatie, middelen, activiteiten en competenties van soevereine en unieke organisaties om samen een outcome te bewerkstelligen die geen van de organisaties afzonderlijk tot stand kan brengen."
Patrick Kenis


Een hele zin om eigenlijk te zeggen: wat je als organisatie niet alleen kan oplossen, lukt je samen met anderen mogelijk wel!
En dat is wat wij hopen mogelijk te maken met het 'Netwerk Eerstelijn in Oud-Turnhout': partners leren kennen, samen signalen en behoeften van cliënten, patiënten of klanten bespreken, samen schouders zetten onder een uitdaging en input geven aan het beleid van onze gemeente.


Wens je meer info over deze werking? Die vind je hieronder: